Pro 202011
 

Zlaté prasátko. Každý z nás si ho představuje jinak. Připadám si trošku jako Jára Cimrman když Praze představoval moře. Všichni moře znali, ale nikdo jej neviděl takto na živo, v ulicích jejich města. 

A proto jsem se rozhodl, že postavím něco podobnýho. Když jsem na webu vydražil karoserii legendárního skútru Čezeta za korunu, už po cestě domů mě napadala spousta možností co  tím vyvedu. Musím dodat, že skútr je velmi často přezdíván „Prasátko“, kvůli svému specifickému designu.

Dát to do originálu?? „Ježiš, zase?“ Pořád někomu dělám originální stavy, ale tentokrát chci originální stav takový aby byl jedinečný.“ Tak to dáme do zlaté a vystavíme to na Trzích“ říkám doma s nadšením někdy v červnu. Byl jsem odkázán že o tom mluvím už třetí rok a ať přestanu kecat a začnu konat. Tak se pomaličku sehnal motor, kamarád dodal kola která stála snad 20 venku na dešti atd. Karoserii jsem poslal na tryskání (odstranění nánosů starých barev) začátkem listopadu.

Od 17.listopadu kdy bylo pár volnějších dní, jsem se zavřel v dílně a vylézal pouze za potravou. Výsledkem je Zlaté prasátko které bylo dokončeno 17. prosince mezi půlnocí a ránem.

Troufám si říci, že nikdo přede mnou nic podobného takto neprezentoval. O to víc jsem byl nervózní, těch prvních pár minut na „Svoboďáku“. Pak, ale všechno opadlo a k mé spokojenosti byl o prasátko zájem, lidé se zastavovali, ptali a ti starší zavzpomínali na tento „kočkolap“ z dob jejich mládí.

Strávený počet hodin na této stavbě jsem raději nepočítal, ale bez pomoci a podpory mých skvělých přátel bych to nedokázal. Nejvíce děkuji mojí nastávající manželce, za to, že mi toleruje plechové milenky.

Také děkuji všem, kteří se zašli na Zlaté prasátko podívat a přeji vám všem veselé Vánoce a pohodovej prej poslední rok 2012,tak si ho musíme pořádně užit!!:-)

Velké díky všem co se na stavbě podíleli:

Autolaky HRUBÝ s.r.o – děkuji za poskytnutí super zlaté barvy a profesionální přístup

Vintage Replica Jiří Hořice – gumové díly

Etovar.cz – replikové součástky

MontyJawa –  replikové  součástky

skutrklub.cz – poskytnutí náhradních originálních součástek v rekordním termínu

 

Kenny

 

PS: Třeba se ve fotogalerii najdete:-)

 

 

 

 

 

 Publikoval v 01:01