Led 132010
 

Na začátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek… zbytek je už sranda…. Toť fráze z báječního motorkářského filmu Ve stínu Gangu. U této motorky tomu nebylo jinak, začínal jsem s rámem a motorem. Píst jsem rozýbával násadou kladiva, dal nové kroužky a bylo vystaráno.

Ale od začátku. Jeden pán, řekněme Jirka si chtěl nechat udělat čopra jak se sluší a patří, avšak za rozumné náklady. a tak jsem prvně dostal hromadu fotek jak by si to přál, poté jsem sedl k photoshopu a jal se práce. po pár návrzích konečně výsledek který se líbil nám oběma a dokonce se hotový motocykl podobá návrhu.

Co na motorce je a není a proč:

Obě kola jsou v komaxitu, potom dolakovaná a olinkovaná, obutá na nové gumy 3,50 16´. přední blatník po vzoru bobber chopper z usa chybí.přední řidítka jsou z péráka, lehce upravená, ale posaz i držení super.  Nádrž má pouze vyčištěný ampermetr a zakitovaná a zalakovaná loga. Sedadlo z neznámého motocyklu, předělané natvrdo, potažené jen kůží, bez polstrování. zadní tlumiče svařeny aby bylo dosaženo Hard tailu, zadní blatník je ořezaný starý zbastlenec kterého nebyla škoda.

Motorku jsem poprvé projel na Krucemburk 09, přitom ten den to byl jen rám s koly, jak je u mě zvykem… nakonec cestu tam,zpět i projížďku zvládl čopr na pohodu, jen jsem po víkěndu na něm vůbec necítil prdel. ono se řekne, ale necelých 400km na plechu a bez odpružení. pak jsem si půjčil kývačku a to byl najednou luxus kterej krásně tlumí…

Majitel si motorku převzal někdy během léta a delši dobu nabízel po inzerátech. Co je mi známo tak se tuším prodala za 12 tisíc někam na západ. A tak končí mě známý příbeh Bobbera.

Na tomto videu můžete vidět návrhy které se mi bohužel ztratily nekde v počítači.

Fotky:

  2 reakcí na “JAWA 250 BOBBER – Custom Chopper”

  1. Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli je mozne nehcat si u vas postavit podobnou motorku, kdybych mel zajem?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)