Kvě 312021
 

Přijměte mé srdečné pozvání na netradiční sraz veteránů. Nehrajeme si na nějakou soutěž elegance, ale prostě na volné setkání lidí, co mají rádi stroje v původním stavu nebo dovedou ocenit různorodá řemeslná zpracování motocyklů i aut do „polních pracovních úprav“. Takže není problém dojet prakticky s čímkoli, klidně dojeďte i na motorce či autě po renovaci, je to hlavně o tom, dobře si užít celý víkend.

Rozhodně nechci aby to vyznělo, že nemám rád klasické srazy veteránů (ba naopak, velmi rád na ně jezdím) ale chyběl mi sraz takový, kde se sjedou motorky a auta, kde se neřeší jak to má vypadat z výroby, ale s obdivem a škopkem v ruce jeden pochválí stroj druhému.

Plakát Patinovky 2021

Přibližný výtah toho, na co se můžete těšit:

Nově se můžete sjíždět na mlýn od čtvrtečního poledne. Je to hlavně pro ty, co se nechtějí trmácet v pátečním provozu a udělají si takto prodloužený víkend. Bude již v pohotovosti gril i výčep. Večer promítání letního kina – budeme promítat film PĚTISTOVKA. V hlavní roli JAWA 500 OHC.

Ve čtvrtek

není žádný speciální program, prostě dojeďte, nahoďte veget a nechte se od našeho týmu hýčkat skvělým jídlem, pitím i atmosférou mlýna.
Nocleh ve vlastních stanech na naší oplocené louce, Vaše stroje i majetek bude i přes noc střežen.

V pátek

bude areál otevřen od 8:00, volný sjezd přespolních. Pro již ubytované hosty možnost snídaně a jídla a pití po celý den, po obědě společná nepovinná vyjížďka na vlastních za koupáním či poznáním – dle dohody. V podvečer společná malá projížďka po zajímavých místech v blízkém okolí v historickém autobuse ŠL 11. V případě příjemného počasí doporučuji navštívit v naší vesnici zatopený lom, kde celý prostor prošel revitalizací a je tam luxusní koupání či možnost posedět nebo si zahrát beach volejbal.

Večer posezení u domácího jídla i piva s možností přednášek cestovatelů.

V 18:00 proběhne seminář s promítáním dobových fotografií z výroby i propagace továrny JAWA. Petr Dolin nás provede problematikou originálnosti a pokusí se vyvrátit různé zažité mýty a dogmata ohledně motocyklů Pérák a Kývačka.

Ve 20:00 nastoupí PAN cestovatel Vojta Hlásný a bude nám vyprávět, jak své legendární Čezetě putoval po Africe, (nejen) po stopách Emila Holuba. Věřím, že přiveze i nějaké své knížky a bude jistě povolný k podpisu (já už ji mám taky).

Sobota

Snídaně opět v domácím stylu (fakt nečekejte instantní kafe a sojové párky) ale naopak naše domácí vajíčka, česnečku, buchty od souseda… prostě po tom lockdownu jistě všichni uvítáme možnost se najíst venku, z opravdového talíře a pokrmy jako od babičky.

Ráno bude sjezd strojů, veřejné představení těch zajímavějších, klábosení, prohlídky mlýna a příprava orientačního závodu družstev (registrace, představení pravidel a losování do družstev proběhne v rozmezí 9-11 hod, odjezd na orienťák je po obědě okolo 12:00.

Návrat z orientačního závodu bude okolo 14-15 hod.

NOVINKA: soutěž o nejzajímavější špek srazu. Je připraveno několik kategorií, kde se bude hlasovat o nejzajímavjěší patinovky a bastly srazu. Výherci se mohou těšit na mastný či tekutý dárek a samozřejmě diplom a hřejivý pocit. Jak jsem již předeslal, nejsme žádná vážná soutěž. A ani my se nebereme nijak vážně, takže to vše prosím berte s nadhledem a k tomu malou dávku humoru.

Tato soutěž bude probíhat v sobotu od 11:00 do 15:00. Soutěžící stroje budou vystavené přímo na nádvoří mlýna. Vyhlášení proběhne v sobotu okolo 16:00.
Jako doprovodný program bude potěchou pro vaše oči živé vystoupení Mistra Lajny, který bude linkovat vaše stroje po celý víkend (dle dohody) a veškerý výtěžek bude věnován Eričce, kterou podporujeme. (www.kruckyproericku.cz).

Na Eričku chceme vybrat další peníze a proto chystám „bastlící koutek„, kde navezu hromadu JAWAČZ šrotu a úkolem dobrovolníků z toho bude postavit funkční motocykl, který v sobotu večer vydražíme a peníze poputují opět pro Eričku.

Tato mladá holčička nás, pokud všechno klapne, přijede i s rodiči v sobotu navštívit. Samozřejmě, pokud její stav dovolí.

Já povím něco o lakování motorek, renovacích původních laků a na vybraném stroji provedu ukázkové citlivé rozleštění laku.

Samozřejmě naše akce je kidz friendly, takže můžete dovést i své ratolesti, je pro ně vyhrazeno dětské hřiště s megapískovištěm a představení naší minizoo s prohlídkou a focením. Prohlídky budou probíhat v menších skupinkách po dohodě na místě v sekci minizoo. Je v jednání i poník pro svezení dětí.

Další doprovodný program bude v podobě soutěží pro motorkáře, předvedení siláckého tréninku místních borců pod taktovkou Stanislava Pukla, který byl nejsilnějším mužem Česka v letech dávných, ale je stále v skvělé kondici. Toto představení proběhne v sobotu odpoledne. Přes den si budete moci zajet na zmrzlinu historickým autobusem ŠL 11.

Pak už následuje vyhlášení orientačního závodu, další koutek přednášek v mlýnici o cestování se vším možným po celém světě a večer nám zahraje kapela Kulomet – jsou to moji kamarádi a léty ostřílení borci v oboru, mnohokrát jsem na nich byl osobně a garantuji luxusní zážitek. Pochopitelně hrají rock a klasické pecky, u kterých si společně zabékáme a zapaříme.

Prosím opravdu nečekejte tradiční sraz našlapaný atrakcemi, ale spíše domácí atmosféru a pohodový víkend na mlýně s vůní spáleného benzínu.
Ti, kdo se zúčastní soutěže o špek srazu a orientačního závodu, dostanou svoje startovné zpět formou porce jídla a alka/nealka piva k tomu.

Startovné i vstupné je symbolicky 100Kč na osobu od 18ti let.

Mládež a děti do 15 let mají vstup zdarma, avšak pouze v doprovodu zákonného zástupce.

Nocleh ve vlastním stanu je 150kč/osoba a je jedno jestli budete nocovat od čtvrtka všechny noci nebo jen ze soboty na neděli. Platí se při vjezdu do areálu.

Náš areál bude oproti minulému roku vybaven splachovacími záchody a sprchou.

Žádná registrace online předem není nutná, prostě přijeďte a dobře se bavte.

To je snad základní info, sledujte prosím tyto stránky, budu se snažit sem přispívat s každými novými informacemi.

Kdo máte dotaz, nebojte se ozvat přes zprávu FB, mejl nebo mi rovnou volejte.

info@motokenny.cz
733 504 934

Petr Kenny Burian

Fotky z minulého srazu patinovek

Mapa