Pro 152014
 

(psáno jak mi zobák narost)

Už dávno mi kamarád říkal, že se skupováním všech motorek za dobrou cenu zblázním.
Na základě jeho doporučení sem udělal „Seznam strojů“ , který bych chtěl mít jednou v garáži. Na konec na něm zůstalo 12 modelů Jaw a všechno co na seznamu nebylo šlo z domu.

Ano seznam začínal dost megalomansky a dlouhý léta trvalo, než sem konečně moh ten řádek škrtnout – JAWA 350 OHV sen a modla snad každýho, kdo se věnuje Jawám.

Začalo to nákupem motoru – lidových 45 000,- za kus elektronu obalenýho Jaweninou (to je ten nános oleje, vazeliny, pilin, atd). Originální díly už před 6ti lety byl problém sehnat v použitelným stavu a protože sem se na tom chtěl taky někdy svízt bez strachu, že to podemnou někde rupne, přišel na řadu nákup replik. Motorka je až na motor, kastlík a sedačku – replika.

Po poshánění všech dílů přišel čas na spasování a následně lak. Ikdyž si všechno na motorkách dělám sám, Tak zrovna u tohohle snu mi všichni radili, ať to nechám nalakovat Profi. Kenny mi jednou říkal „Považoval bych za čest ti jednou nalakovat motorku.
Po shlídnutí jeho práce na předvalkách a finty s pololesklou barvou, sem byl pořád na vážkách.

Kdopak mě překvapil ,když jako svatební dar jsme dostali ne plechovku barvy, nebo jinou hovadinu. Předal nám nalakovanej kastlík na „Panelku“ a v něm byla obálka s certifikátem na lakování jedný motorky….. už nebylo cesty zpět – . Naložil sem motorku do auta a odvez jí z Prahy do Brna.

Věděli sme oba dva, že motorka nebude nalakovaná hned ,on má Kenny hromady projektů a práce, stejně jako já. Takže po pár měsících mi Kenny volá „všechno až nádrž máš hotový“.
Natěšenej jedu pro díly a ještě ten den začínám motorku kompletovat.Dodělávám linky, který jsem si chtěl udělat sám. Dalších pár záseků s chromovnou, mi prodlužuje dokončení.

Nyní je OHaVa ve stavu – kompletní stoj bez lanek a elektriky, který snad dodělám na jaře

Nádrž je lakovaná , protože není chromovatelná a pochází z uplně jiného motocyklu, na tvaru je to trochu vidět.

Vzkaz pro remcaly a ortodoxní veteránisty je na SPZ na předním blatníku z jedné strany je nápis „Kopie/Replika Jawa 350 ohv“ a z druhé „Veterání jsou jako onanie. Ať si to každej dělá jak se mu to líbí“

Děkuju Kenny

Mates

 Publikoval v 08:59