Čvn 242014
 

Děkuji všem, co se přijeli v neděli 22. 6. 2014 na nádraží do Kuřimi strávit pohodové setkání přátel vůně benzínu a starých časů. Akce se 100% vydařila.

Již hodinu před oficiálním začátkem registrací už přijelo asi 10 motocyklů a 5 automobilů. S přibývajícím časem se začaly stroje hromadit a já už přemýšlel, jestli se na výstavní plochu vůbec vlezou. Bylo to jen taktak. Celkem 53 registrovaných posádek.

Bylo k vidění nejen tvorbu naši, Československou (JAWA, ČZ, Škoda, Tatra), ale i zahraniční jako např Jaguar, Ford Mustang, BMW, Chevrolet, Trabant, Lada, Moskvič..

Krátce po poledni jsme ekologicky nesmazatelnou stopou polechtali nádraží a okolí, když se téměř všechny stroje vydaly na projížďku po malebném okolí Kuřimi (Kuřim – Moravské Knínice – Chudčice – Čebín – Kuřim). Za pomoc při organizaci a uzavírání křižovatek, pro bezpečný průjezd kolony, děkuji strážníkům z kuřimského oddělení Policie.

Video z projížďky:

Odpoledne příjemně ubíhalo, představili jsme si ty nejzajímavější stroje a návštěvníci se mohli dovědět podrobnosti přímo od jejich majitelů.

Do toho všeho pravidelně pendloval mezi Brnem a Kuřimí krásný parní vlak a po silnici dopravní uzel zajišťoval houf historických autobusů společnosti Cordis s.r.o.

Celým slavnostním dnem nás prováděl moderátor Radim Koziel.

Později odpoledne došlo na vyhodnocení soutěže veteránů a výhercům se předávaly poháry Města Kuřimi a ceny návštěvníků. Zcela z přehledem vítězila jako vždy, Tatra 87 pana Barchánka z Čebína. Ceny do pro výherce dodalo město Kuřim, společnost MotoKenny a Jawasoucastky.cz. Mezi motocykly byl největší zájem o JAWA 500 OHC Hybrid a ČZ 125 TRAIL.

Na konci proběhla ještě malá soutěž, nazvaná: Hod motorem. Jako vrhací objekt posloužil již nepoužitelný motor JAWA 50 Pionýr. Tento motor odešel do křemíkového nebe vlastním přičiněním – zadřený na klice a utržený karter.

Tímto motorem účastníci házeli, mnohdy i do překvapivé vzdálenosti a lehce nám ostřelovali pana fotografa…

Ještě doplním, že tímto dnem byly ukončeny slavnosti města Kuřimi, které slaví, že je to přesně 50 let, co bylo prohlášeno z městyse na město. Tímto městu Kuřim gratuluji a děkuji za spolupráci. Doufám, že jsme započali novou tradici – Setkání historických vozidel v Kuřimi.

PS: Děkuji také všem svým spolupracovníkům a hlavně manželce za skvělou spolupráci při organizaci srazu.

Petr Kenny Burian

Oficiální fotky, autor Tomáš Burian

Další fotky od návštěvníků zde:

 Publikoval v 12:28